Brasso koperglans poetsmiddel

Poetsmiddel voor messing, koper, brons en chroom

€ 3,95
Silvo Zilver poetsmiddel

Ideaal voor al het zilverwaar

€ 4,25

Poetsmiddel

Brasso en Silvo van Reckitt Benckiser

Brasso bestaat meer dan 100 jaar en is ontstaan ​​in Groot-Brittannië in 1905. In 1904 bracht Reckitt & Sons, W.H. Slack een bezoek aan de Australische tak van het bedrijf, waar hij ontdekte dat een dergelijk product gebruikt werd. Monsters van Australische en Amerikaanse producenten werden vervolgens geanalyseerd door een chemicus van Reckitt’s. In 1905 werd de vloeibare polish onder de handelsnaam "Brasso" verkocht, In eerste instantie voor de spoorwegen, ziekenhuizen, hotels en grote winkels.

De polish groeide in populariteit in Groot-Brittannië, uiteindelijk ter vervanging van de pasta achtige poetsmiddelen. Het product heeft zowel samenstelling als verpakking weinig verandering doorgemaakt in de afgelopen eeuw. De blikken worden vaak verzameld door verzamelaars als een typisch voorbeeld van klassieke Britse reclame uiting.

Silvo is een soortgelijk polijstmiddel voor zilver en goud, en in vergelijkbare verpakking maar dan in overwegend blauw, in plaats van rood met blauw. Het product zelf is roze, in plaats van licht bruin.

Brasso heeft een meer schurende werking dan Silvo, dus terwijl Silvo wel gebruikt kan worden gebruikt voor het polijsten van messing, mag Brasso niet worden gebruikt op zilver of goud.